Swapnil Dagliya Shoonya Dans Gent.jpg

Swapnil Dagliya

Artistic Director/ Founder

Swapnil komt uit India, geboren en getogen in Pune, niet ver van MumbaiBollywoodstad van India. Sinds zijn geboorte ademt hij de muziek en dans van de Bollywoodwereld. Hij studeerde bij een van India's meest invloedrijke Bollywood choreografen en creëerde zijn eigen structuur om Bollywood Jazz te leren. Hij brengt zijn ervaring van Ballet, Jazz, Moderne en Hedendaagse dans en past deze toe om een stijl als Bollywood toegankelijker te maken voor mensen buiten India zonder kennis van de dansstijl. 

Swapnil Dagliya, artistiek directeur en mede-oprichter van Shoonya Dance Center, studeerde af aan het prestigieuze Broadway Dance Center in New York met ballet, modern Jazz, hedendaagse dans en andere. Hij vervolgde zijn opleiding op Opus Ballet in Florence, Italië en met docenten en artiesten van de Pulse Faculteit en de gerenommeerde Pilobolus Dance & Theater Company.

In 2011 begon hij met salsa. Eerst bij verschillende  leraren zoals o.a. Tony & Melanie van So You Think You Can Dance (USA) in New York City, en sinds 2012 kwam er de intensieve opleiding in Cubaanse salsa met Wim Boussery ( mede oprichter van Shoonya Dance)

Zijn professionele ervaring omvat ook zijn eigen dansschool SPACE (Swapnil's Performing Arts & Contemporary Ensemble) van 2008 tot 2016, de artistieke richting van AVAYAVA - een hedendaags dansfestival in India sinds 2012. Jaren lang doceerde hij dans, dansfilms en theorie aan 2 universiteiten in India  (Lalit Kala Kendra - Universiteit van Pune en Flame University).  Een andere sterkte van Swapnil ligt in het maken van choreo's, gaande van enkele dansers tot hele grote groepen (hij maakte meerdere choreo's tot zelfs 1500 dansers voor een 2 uur durende show).

Hij geeft nu regelmatige lessen in het Shoonya Dance Center en is een nieuwe Bollywood Dance Company in Gent, België gestart: ABC a bollywood company.

Wim Boussery Shoonya Dans Gent.JPG

Wim Boussery

Managing Director/ Founder

Wim Boussery, oprichter en directeur van vzw Shoonyadance , maakte  30 jaar geleden kennis met de salsa. Toen was salsa bij ons nog volledig onbekend en was het een heel andere stijl dan de salsa die we nu kennen. Wim volgde les bij verschillende leraren, zowel in binnen als in buitenland en doceert al meer dan 25 jaar fulltime met passie deze Cubaanse koppeldans. Jaren lang gaf hij samen met Tom Decuyper les in danscentrum Polariteit, Pasion Latina en duizenden leerden van hen met succes salsa dansen. Geduld, humor, rustig en stap voor stap gedetailleerde uitleg voor zowel de volgers als de leiders, met liefde respect en tederheid voor je danspartner zijn de typische kenmerken van zijn vloeiende lesstijl .
 

Buiten salsa heeft Wim meer dan 35 jaar danservaring met o.a. Bachata, Merengue, Swing,  Acro Rock, Argentijnse Tango,  Ballet, Flamenco, Bollywood,  Afrikaanse dans en stijldans.